Sunday, 10 April 2011

Lagu Untuk Stayer...

assalamualaikum..alhamdulillah setelah sekian lama menunggu akhirnya berjaya jugak upload video nie..punyer la susah..huhu..cuma satu jaa nak bagi tau..maaf la..vid nie testing jaa..so,gambar background dia macam tak brapa matching skit ngn lagu..tapi ana harap sahabat2 dapat menghayati lagu nie..my favourite lagu evergreen of kisas nie..hehe..nanti ada masa ana upload vid yang lagi ok...

special@KKJ..


Hari ini tiada senda dalam bicara
Deru air mata merupakan segalanya
Sang hati bicara sendiri
Bangunkan ummah bina generasi

 Dibumi yg bertuah ini
Diriku mula menyedari
 Matlamat hidup sebagai abdi
 Kepada Allah Allahu Rabbi

Diriku kini sebebbas unggas
Terbang riang di angkasa raya
 Menyanyi merdu irama kalbu
Indahnya indahnya oh indahnya

Wahai genarasi dengarlah pesanan ini
Bumi ini bumi bertuah
 Suburnya sesubur tanaman di lembah
 Melahirkan insan berjiwa tabah

 Kutiplah mutiara-mutiara indah
 Untuk bekalan diri berpindah
Sebelum jejak kaki melangkah
Sebelum penyesalan membawa padah

Sahabat seperjuangan
 Usah digentar musuh dihadapan
Pandanglah didepan balasan tuhan
Syurga firdaus menanti kalian

Teruskan Oh teruskan
 Perjuangan menegak kebenaran
Di dalam kebungkaman umat akhir zaman
 Selagi hayat dikandung badan.

Wahai teman seperjuangan
 Dengarlah harapanku ini
Pohon untukku dalam doamu
Diriku pejuang Islam yang satu

Al Fatihah untuk al marhum Ustaz Rosli Osman..
pencipta dan penyanyi asal lagu ini tahun 1988

p/s:ana memang tak de keje..

9 comments:

Anonymous said...

sedihnye..tetibe rindu nak g kisas!!

budak_kolej said...

rindu kisas..??selalu la jengok KKJ..hehe~~

Anonymous said...

mantap2....teruskan !

batch_55 said...

dh lme ak xnyanyi lgu nih ngn kgkwn

cikgu Kharudin said...

Saya baru temui blog ini.Tahniah atas inisiatif Alkisan yang create blog ini yang boleh bekas pelajar KIK/KIM//KISAS bertemu.Bagi saya bekas guru dan bekas pelajar KIK merasa begitu nostalgia.KIK tempat saya menerima ilmu dan mencurahkan ilmu.Belajar T4 hingga T6 dan mengajar selama 10 tahun.Isteripun KIK dan 2 orang anak belajar di KISAS.

panglimakhalid said...

tolong buang lagu kat bawah nun. letak lagu ni jadi lagu tema

udah le takleh nak pause lagu tu, sesak je nak dengar lagu ni. hoho..

Kisas batch57 said...

rindu sangat kat kisas...setiap memoir walau pahit mesti de manis yg kekal....teringat kena marah ngan cikgu sbb cuai wat keje...tp sejak detik tu, sye jd rapat ngan cikgu tu...manis bkan?...rindunyee~

mrfadzli yusoff said...

salam sudara... mengenai vokalis nasyid ni..bukan ka vokalis yg menasyidkan lagu ni adalah YUSRI bin YUSOFF...saya ada kaset ni..dan bolah dimainkan lagi dan masih sama....dan yusri bin yusoff 2 masih ada sampai sekarang lg....

hamba-Dia said...

sebenarya saya pun baru tahu,lagu nie bukan sekadar di mainkan di bumi waqafan,dan dah ramai sangat yang buat cover utk lagu ni..jadi saya pun tidak jelas dan tidak pasti dengan asal usul sebenar lagu nie..