Thursday, 31 March 2011

Inayah dalam berhibur(~__*)

assalamualaikum..
this post-->kredit to 'gogo'..
entah sape la BK pun tak kenal..
he3,yang pasti dia follower KKJ..

sebenarnya..lagu inayah nie..BK sangat suka..sejak sekolah rendah lagi..siap salin lirik lagu lagi..dalam buku log nasyid...kelakar..dulu siap buat buku log nasyid lagi..kenapa suka dengan lagu nie..??mungkin sebab liriknya..dan mungkin juga sebab tajuk lagunya:INAYAH..tak tau pun apa maksud inayah..agak2 je masa tuu..

inayah=petunjuk=nur=kurniaan Allah semasa darjah rendah...alhamdulillah dengannya..mula berjinak2 untuk mengenali hiburan Islam..hanya melalui nasyid..masa tuu sangat famous dengan in-team(semua tajuk lagu mase tuu ada perktaan 'kasih'..sebab tu selepas in-team diberi peluang untuk buka syarikat sendiri selepas bernaung di bawah hijjaz record.in-team muncul dengan nafas baru dengan album:TIADA LAGI KASIH...sungguh significant sekali tajuknya..)

dulu mana ada mp3..kalau ada pun mesti mahal..tak mampu..internet..??lagi la..huh!..Maher zain tak 'glamour lagi masa tuu..terhad.sekarang..??macam2 ada..pandai2 la kita tapis apa yang patut..yang mana halwa telinga yang baik untuk ubat hati..atau sekadar halwa yang masuk daripada telinga kanan dan keluar telinga kiri..

BERHIBUR TIADA SALAHNYA--->KERNA HIBURAN ITU INDAH

***

"...tak ternilai air mata dengan permata,yang bisa memadamkan api neraka..andai benar mengalir dari nasuha nurani..takkan berpaling pada nafsu duniawi.." -Destinasi Cinta-Mestica..

"..hanya yang terpilih antara yang berjuta mendapat rahmatnya..harus ada rasa bersyukur setiap kali ujian melanda..itu jelas membuktikan Allah mengasihi mu setiap masa..diuji tahap keimanan..sedangkan ramai terbiar dilalaikan.."-Rahmat Ujian-Mestica
***
melalui lirik nasyid mendapat ilham untuk berkarya..

salam inayah untuk semua pembaca..

Rahmat kasih sayang-Mu
Sungguh melangit luas
Nikmat yang Kau berikan
Tak kan dapat untukku menghitunginya
 Oh Tuhan yang Esa
Berilah petunjuk-Mu
Rahmatilah kami
Oh Tuhan

Oh Tuhan yang Esa
Berilah inayah-Mu
Ampunilah kami
Oh Tuhan

Selamatkan kehidupan kami
Tenang damai tiada resah
Di bumi bertuah milik-Mu
Oh Tuhan

Moga diperkenan segala permintaan
Pandangailah kami
Dengan kasih sayang-Mu
Oh Tuhan

Rahmat kasih sayang-Mu
Sungguh melangit luas

Moga diperkenankan segala permintaan
Kau pandangilah kami
Dengan kasih sayang

p/s:Allah sentiasa memandang hamba2-Nya..hanya kita kkdang lupa bahawasanya kita sedang diperhatikan.

Nasyeed Musolla:
pelayaran mujahid..

secarik calar terukir,
menyerlah titisan darah,
merah pekat mengalir,
tumpah ke bumi Allah..

setetes air mata mengalir,
hangat di bibir mata,
seorang mujahid sejati,
di lautan perjuangan..

Arus mehnah gelombang fitnah,
badai syaitan taufan nafsu
padu menderu memesong arah perjuangan
namun mujahid tetap cekal tabah
meneruskan perjuangan 
menuju perlabuhan 
pulau impian 
daulah keimanan mahligai ketaqwaan..

Puisi buat Teman:


“ Nikmat yang paling berharga selepas nikmat Iman dan Islam, adalah memiliki SAHABAT yang soleh. Jika kamu mendapati kewujudan kasih sayang antara kamu dengannya, maka peganglah ia bersungguh-sungguh.” ~ Saidina Umar Al-Khattab

2 comments:

Anonymous said...

terima kasih...sbb sanggup terima permintaan..hikhik~terharu-gogo-

budak_kolej said...

lagu inayah tu nanti akan diguna balik..
mgikut kesesuaian entry..
jgn jemu dtg KKj..

lorh..dah inayah pun my favourite gak..
it's ok..~~
(*__~)